Defensiepersoneel gewild bij industrie

Defensie heeft gisteren tijdens het congres van de Nederandse Industrie Defensie en Veiligheid (NIDV) gisteren in Rotterdam een convenant getekend over overname van overtollig personeel door de aangesloten bedrijven.

Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm en de directeur NIDV, Cent van Vliet zetten hun handtekening onder de intentieverklaring. Een peiling van de NIVD heeft uitgewezen dat er mogelijk meer dan 1000 vacatures zijn.

Uitdaging
De ondertekening was niet het enige dat de Commandant der Strijdkrachten deed op het congres in Ahoy. Eerder had generaal Van Uhm de circa 3000 bezoekers toegesproken. Hij sprak daarin over zijn verantwoordelijkheden om militairen goed getraind en met de beste spullen op weg te sturen. Maar ook over zijn verantwoordelijkheid om elk dubbeltje om te draaien en geen geld te verkwisten. “En daarin heeft u ook een verantwoordelijkheid. Laten we sámen die kastanjes uit het vuur halen”, zei hij tot de ondernemers in de zaal.“Wij staan voor die uitdaging, niet alleen met een dalend Defensiebudget, maar ook in een wereld die snel verandert.”

Driehoek
Generaal Van Uhm noemde daarbij de zogenoemde gouden driehoek tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven van grote waarde. Wat dat betreft werd generaal Van Uhm op zijn wenken bediend. Zo tekende directeur Projecten & Verwerving bij de Defensie Materieel Organisatie generaal-majoor Mels de Zeeuw een overeenkomst met Imtech Marine & Offshore. Dit bedrijf gaat nieuwe werkplekken, zogenoemde consoles, leveren voor de herinrichting van de gevechtscentrale van 4 onderzeeboten. Het maakt deel uit van het Instandhoudingsprogramma Walrusklasse dat garandeert dat de onderzeeboten weer tot ten minste 2025 inzetbaar zijn. “Dit is een prima voorbeeld van waar samenwerking tussen klant en leverancier toe kunnen leiden”, sprak generaal De Zeeuw.

Meer… Rijksoverheid