Nautische Veiling in het Nationaal Baggermuseum te Sliedrecht

In de expositiezaal van het Baggermuseum staan ruim vijftig schitterende historische scheepsmodellen uit de collecties van de bekende Nederlanders Huub in ‘t Hout, Hans Eschauzier opgesteld. Van C.A. De Vries worden fraaie nautische schilderwerken tentoongesteld.

De indrukwekkende collectie bestaat uit schepen voor de visserij en de koopvaardij, alsmede een aantal marinevaartuigen. Huub in ‘t Hout vervaardigde zijn modellen, Hollandse zeilende bedrijfs-vaartuigen, allemaal zelf; het zijn juweeltjes van modelbouwtechniek. Hans Eschauzier heeft door zijn betrokkenheid bij het Nederlandse Scheepvaart Museum in Amsterdam een uiteenlopende verzameling historische scheepsmodellen bijeengebracht. Zijn nalatenschap wordt nu geveild. De Vries is een van Nederlandse beste maritieme schilders en een deel van zijn oeuvre komt voor de eerste keer onder de hamer. Deze collecties zullen worden geveild door het sinds 1839 bekende veilinghuis A. Mak uit Dordrecht.

Deze bijzondere verzameling is beschikbaar gesteld ten behoeve van fondsvorming voor het inrichten van een educatief erf op het terrein van het Nationaal Baggermuseum. Het Baggermuseum legt zich er in toenemende mate op toe om jongeren te laten kennismaken met de wondere wereld van waterbouwkundige werken waar allerlei typen van baggerwerktuigen bij betrokken zijn.

In samenwerking met daartoe bevoegde instanties heeft het Baggermuseum een pakket lesbrieven samengesteld waarmee op scholen en in het Baggermuseum onderricht gegeven gaat worden.

Vanaf heden kunt u tijdens uw bezoek aan het Nationaal Baggermuseum naar de collecties komen kijken.

De veiling wordt gehouden op maandag 23 januari 2012 vanaf 19:30 uur in het Baggermuseum.

Wie aan de veiling wenst mee te doen dienst een biedformulier aan te vragen bij:

Veilinghuis A. Mak, Visstraat 25, 3311 KX Dordrecht. Telefoon 078 6133344. Het e-mail adres van het veilinghuis is: [email protected]

Het biedformulier kan ook worden verkregen via de website van A. Mak: www.makveilingen.nl

Het Nationaal Baggermuseum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdagen van 11:00 tot 17:00 uur. De toegang bedraagt vijf euro. Op een intekenlijst kunt u uw naam en adres vermelden waarmee u automatisch en gratis een kans maakt op het winnen van een aantal prachtige kleinere scheepsmodellen.

Meer… Veilinghuis A. Mak