Alewijnse feliciteert eigenaren van MTS Amulet met toekenning KNVTS Schip van het Jaar Prijs 2011

Alewijnse feliciteert Frans en Igor Jansen en Ton van der Molen, de eigenaren van MTS Amulet (135m) met de toekenning van de KNVTS Schip van het jaarprijs 2011. Deze prestigieuze prijs werd uitgereikt tijdens de zesde editie van het Maritime Awards Gala dat op 3 november jl. gehouden werd in het Studio 21 hotel in Hilversum.

De prijs werd toegekend aan de compagnons Jansen en Van der Molen vanwege de realisatie van hun extreem economische en milieuvriendelijk schip. Specifieke factoren, die mede doorslaggevend waren voor de jury, waren het ingenieuze diesel-elektrische voortstuwingsconcept, de in hoogte verstelbare roerpropellers en de speciaal ontworpen thruster op het achterschip, die gezamenlijk zorgen voor een zo economisch en efficiënt mogelijke werking van het schip, onder vrijwel alle omstandigheden. Bovendien wordt er voor gezorgd dat de uitstoot sterk gereduceerd wordt en zodoende ruimschoots voldoet aan de strengste regelgeving. In totaliteit levert de eco-vriendelijke Amulet aanzienlijke brandstof besparingen op en zoals Ton van der Molen zelf zegt: ‘Met onze tanker Amulet varen we met een schoon geweten!’

Alewijnse Marine Systems is verantwoordelijk voor het ontwerp en de installatie van de elektrische systemen die er onder meer voor gezorgd hebben dat deze milieuvriendelijke Amulet dergelijke opzienbarende besparingenniveaus kan realiseren. Het was bijzonder aardig van de eigenaren om tijdens de prijsuitreiking dit feit te benoemen evenals te benadrukken dat het succes van de Amulet mede te danken is aan de positieve bijdrage van Alewijnse.

Alewijnse, op haar beurt, complimenteert de compagnons met hun vooruitstrevendheid, hun inzet en investering om een dergelijk milieubewust schip te bouwen. Zij zijnj een voorbeeld voor de hele maritieme industrie, doordat zij hebben laten zien wat mogelijk is, wanneer je optimaal gebruik maakt van de nieuwste technologie.

Bron: Alewijnse