zondag 23 oktober gratis toegang muZEEum tijdens Vlissingse Zeedag

Ook veel extra activiteiten op zondag 23 oktober gratis toegang muZEEum tijdens Vlissingse Zeedag
Op zondag 23 oktober opent het muZEEum in Vlissingen haar deuren ter ere van de zesde ZEEdag. Naast gratis muZEEumbezoek worden er tal van extra activiteiten georganiseerd. Wat dacht u bijvoorbeeld van een rondvaart door de haven van Vlissingen-Oost?

Vlissingen, een maritieme stad, al eeuwenlang verbonden met de zee. Het muZEEum vertelt het verhaal van die boeiende maritieme geschiedenis. Daarom is het muZEEum ook van en voor de Vlissingers. Om iedereen kennis te laten maken met die rijke Zeeuwse maritieme geschiedenis opent het muZEEum haar deuren op zondag 23 oktober, tijdens de vijfde Vlissingse ZEEdag. Kom kijken en zie, hoor, ontdek en ervaar wat de betekenis is van de zee, door de eeuwen heen. Het muZEEum is tijdens de ZEEdag gratis toegankelijk van 12.00 tot 17.00 uur.

Wat is er te doen? Voor kinderen is er iets speciaals! Zij kunnen een rondje meevaren met de snellle politieboot, deze ligt in de Koopmanshaven. In het muZEEum kunt u kennismaken met diverse maritieme organisaties, kunstenaars en vertellers. Daarnaast zijn er buiten het muZEEum verschillende optredens: het Scheldeloodsenkoor, ‘The Old Firm’ (Schots/Ierse folkrock) en Leerlingenorkest ‘Ons Genoegen’.

Tijdens de ZEEdag kun je ook ZEElessen krijgen. Wil je mee op expeditie? Dat kan. Vanaf het strand ga je vissen met een sleepnet, samen met een ervaren gids. Hij zal je alles vertellen over de zee en de vondsten die het sleepnet aan land brengt. Leuk voor kinderen en volwassenen! Verzamelen om 14.00 bij de balie van het muZEEum. Er kunnen maximaal 30 expeditieleden mee, reserveren is niet mogelijk.

Last but not least: Tijdens de ZEEdag is het mogelijk om de haven van Vlissingen-Oost te bezoeken, per boot! Deze unieke rondvaart was zonder de medewerking van Zeeland Seaports niet mogelijk geweest. Kaarten voor de rondvaart kunnen vanaf 12.00 uur in het muZEEum afgehaald worden, zolang de voorraad strekt! Er kan niet voor de boottocht gereserveerd worden. De boot vertrekt om 13.00 uur en zal rond 15.30 uur terugkeren.

De Vlissingse ZEEdag is er voor de Vlissingers en wordt georganiseerd door de ‘Vrienden van het muZEEum en het Gemeentearchief Vlissingen’ en het muZEEum. U bent van harte welkom, er is van alles te doen!

Het muZEEum is het hele jaar geopend van:
Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur (tijdens de ZEEdag om 12.00 uur)

Meer… MuZEEum