Imposante nieuwe havenkraan vrijdag a.s. in Eemshaven

Op donderdagavond 13 oktober omstreeks 22.00 uur verwacht Orange Blue Terminals, het nieuwe havenlogistieke bedrijf dat zich onlangs vestigde in de Eemshaven, de eerste multipurpose havenkraan op haar terminal aan de Julianahaven. Vrijdagochtend omstreeks 10 uur begint dan het lossen. Dan zal de kraan zelf van het ponton aan wal rijden.

Het gaat om de zogenaamde Liebherr LHM600 havenkraan met een gewicht van 570 ton, die in staat is verschillende typen (zware) lasten tot 208 ton te laden en te lossen.

De zware kraan wordt op een ponton vanuit Rostock naar de Eemshaven getransporteerd. De verwachting is, mits de weersomstandigheden het toelaten, dat de kraan ditmaal op 12 oktober in de Eemshaven arriveert. De officiële inwijding vindt plaats op maandagmiddag 24 oktober op het terrein van Orange Blue Terminals aan de Westlob 8 in de Eemshaven.

Orange Blue Terminals is inmiddels druk in bedrijf. Begin augustus vertrok het eerste schip al vanuit de Eemshaven naar Chili met aan boord vrachtwagens en containers.

De Orange Blue Terminals B.V. exploiteert een terminal met een aanvankelijke kadelengte van 260 meter. In 2012 zal deze tot 630 meter in totaal worden verlengd. De terminalvoorzieningen, de geografische ligging en de diepgang van 14 meter maken deze nieuwe terminal geschikt voor de overslag van elk type goederen. De diensten voor de energie-industrie zullen een speerpunt vormen: de toekomstige 21 offshore windparken in de Noordzee kunnen vanuit de Eemshaven snel en soepel bevoorraad worden.

Meer… Groningen Seaports