De som van modern en classic is Esquire 65

Eén van Vripack’s meest recente ontwerpen is de Esquire 65, een zeer modern maar ook zeer klassiek motorjacht van aluminium. De houten elementen op het exterieur zijn een knipoog naar het beroep van de eigenaar, namelijk het ontwerpen van luxueuze houten chalets. Vripack werkte met plezier aan de uitdaging om ‘oud’ en ‘nieuw’ samen te smelten tot een comfortabel ‘Gentleman’s’ jacht, die als een jas gegoten zit.

Deze halfglijdende rondspant boot heeft een moderne vorm verfraaid met klassieke details zoals ronde ramen, verschillende houten elementen en een gepolijste roestvrijstalen neus als echte blikvanger. Ook de ramen in de vorm van haaientanden in de boeg geven de indruk dat zij zichzelf op een nietsontziende manier een weg door het water bijt. De ‘zonnepet’ wekt de illusie dat ze boven de opbouw uitzweeft, welke een haast een engelachtige aanblik geeft. Ook de verbonden ventilatie en de patrijspoorten benadrukken de soepele lijnen van dit Vripack ontwerp.

Vripack heeft het ontwerp van dit 20 m motorjacht zeer goed doordacht en daarom kan het ook baanbrekend worden genoemd. Om te beginnen bevinden zich buiten 3 ruime zitgedeeltes: er is een ruim verblijf in het voorste deel van het schip met een zonnedek, daarnaast bevindt zich een lounge gedeelte op het achterdek welke lang doorloopt omdat het als een soort balkon boven de tender ‘hangt’. De derde en laatste buitenruimte is te vinden bij het goed doordachte en nieuw ontwikkelde stuurhuis.

Zeer geavanceerde details hier zijn de stuurconsole geïntegreerd in het lounge gebied zodat de persoon die het jacht bestuurd niet geïsoleerd wordt van zijn gasten en ook de ronde vormen van de trap welke zich ‘krult’ om de centrale ‘natte’ bar. Binnen op het hoofddek zijn alle ruimtes gelijkvloers, dus geen trappen waardoor een grote, open ruimte is gecreëerd met veel licht dankzij de grote panoramische ramen. Op dit dek bevinden zich ook de hoofd stuurconsole en de keuken. Op het benedendek bevinden het volledige pakket aan de eigenaarhut met een badkamer, een personeelsverblijf, een VIP hut met voorin een badruimte, een gastenverblijf, een gezamenlijke badkamer en een kantoor welke indien nodig omgevormd kan worden tot een extra gastenverblijf. Interessant gegeven is dat het binneninterieur voor een groot deel transformeerbaar is om te zorgen voor nog meer comfort en gemak.

Vripack heeft de tender meegenomen in de profielschets van het jacht en volledig gewaarborgd op het achterdek. Zij is gemakkelijk te bereiken met de mogelijkheid afgedekt te worden met een extra beschermkap. Verder heeft het jacht een uitschuifbaar zwemplatform welke een zachte landing voor de tender vormt en tevens dient als comfortabel zwembad. Vripack heeft de nieuwste snufjes aan techniek aan boord verwerkt in dit 100% Nederlandse ontwerp. Ze wordt aangedreven door twee V8 dieselmotoren met 750hp en Zeus pods. Het ontwerp dient ook als platform om voor diegenen geïnteresseerd in dit veelzijdige jacht de mogelijkheid te creëren hun eigen ideeën te integreren.

LOA : 19,80m
BOA : 5,70m
Airdraft : 4,80m
Draft : 1,50m
CE Classification : A
Designer, Naval Architect, Engineer : Vripack

Meer… Vripack