Studentenprijsvraag: ‘ontwerp jij het schip van de toekomst?’

Ook ontwerpen voor onderdelen zijn welkom. Doe mee en win € 1000,-!!

Wordt het een 100% hybride voortstuwingsinstallatie voor megatankers of een zonnecelinstallatie voor superdeluxe megajachten? Welke student/studentengroep heeft het ultieme idee voor bijvoorbeeld een 100% groen cruiseschip/baggerschip/bulkschip? De Proeftuin Maritieme Innovatie roept hierbij alle Nederlandse studenten die een technische opleiding volgen op om mee te doen aan de studentenprijsvraag: ‘Ontwerp jij het schip van de toekomst?’.

Hoofdprijs: € 1000,-

De 10 beste ideeën worden gepresenteerd op Europort 2011 van 8 t/m 11 november. Het winnende ontwerp dat wordt beloond met € 1000,- wordt gekozen door de bezoekers van de beurs. Zowel individuele als groepen studenten kunnen deelnemen.

Deelnemen

Studenten die willen deelnemen aan de Proeftuin Maritieme Innovatie Studentenprijsvraag worden verzocht uiterlijk voor 17 oktober hun ontwerp in te zenden via het e-mailadres: [email protected]. Kijk voor meer informatie en uitleg op www.proeftuinmaritiemeinnovatie.nl.

MaritimeWeek

Deze prijsvraag is één van de activiteiten die binnen de landelijke Maritime Week 2011 plaatsvindt. De Maritime Week start op 3 november 2011 met het Maritime Awards Gala en duurt tot 12 november. Kijk voor een compleet overzicht van alle activiteiten op www.maritimeweek.nl.

Proeftuin Maritieme Innovatie

De Proeftuin Maritieme Innovatie is geïnitieerd door Werkgeversvereniging Drechtsteden. Het programma stelt zich ten doel de innovatiekracht van MKB bedrijven in de regio Drechtsteden te bevorderen door innovatiekrachten te bundelen. Bij de Proeftuin Maritieme Innovatie zijn de volgende brancheorganisaties en onderwijsinstellingen aangesloten: EICB, Scheepsbouw Nederland, Werkgeversvereniging Drechtsteden, Hogeschool Rotterdam, Da Vinci College, IN Holland Delft, Hogeschool voor de Zeevaart Rotterdam. De algehele projectcoördinatie is in handen van HME.

EU ondersteuning

De Proeftuin Maritieme Innovatie investeert in uw toekomst. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Meer… Proeftuin Maritieme Innovatie