Nationale roeiwedstrijden Zeekadetkorps Nederland in Alkmaar

Aanstaande zaterdag 24 september van 10:00 tot 16:00 vinden de nationale roeiwedstrijden van het Zeekadetkorps Nederland plaats. De Zeekadetkorpsen uit alle delen van het land strijden tijdens deze wedstrijden om de hoofdprijs in het roeien, de “Gedolde riem”. Bij de wedstrijden zal ook een vertegenwoordiging van de KVNR (Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders) aanwezig zijn. De KVNR is een van de hoofdsponsors van het Zeekadetkorps

Nederland. De wedstrijden worden door het Zeekadetkorps Alkmaar georganiseerd omdat de Alkmaarse zeekadetten bij de roeiwedstrijden vorig jaar als eersten eindigden.

Het Zeekadetkorps is een nautische jeugdorganisatie welke jeugd van 9 t/m 17 jaar tracht te interesseren in recreatie en mogelijk zelfs een carrière op en rond het water. Elke zaterdag van 11:00 tot 17:00 komen de zeekadetten bijeen op hun korpsschip om te roeien, zeilen en allerhande klusjes aan boord van het korpsschip te doen. Ook worden er meerdere malen per jaar excursies en varende kampen gehouden naar bijvoorbeeld het IJsselmeer of de Zeeuwse stromen, maar ook het buitenland behoort tot de mogelijkheden. Afgelopen zomer was ms. “Bulgia”, het korpsschip van Zeekadetkorps Alkmaar, in Engeland, waar samen met nog 2 Nederlandse korpsschepen een internationaal zomerkamp werd gehouden.

Tijdens de roeiwedstrijden aanstaande zaterdag kunnen geïnteresseerden komen kijken, er is een promotietent en er worden diverse demonstraties gegeven. Het Zeekadetkorps Alkmaar heeft plaats voor nieuwe leden!

Plaats: Noorderkade, Alkmaar. (tegenover het politiebureau.)

Meer… Zeekadetkorps Alkmaar