Strontrace 17 oktober te Workum

Foto: Eelke Halbertsma

Spektakel rond de Workumer haven

Voor je het weet is het weer zover: Strontrace, Beurtveer en Visserijdagen gaan op maandag 17 oktober van start vanuit de haven van Workum. Het weekend daarvoor gonst Workum van de zeemansliederen en folkmuziek, in de doopsgezinde kerk, de Klameare en werf De Hoop. En natuurlijk langs de havenkom en Blazerhaven.

De haven raakt -op papier- al weer goed gevuld: alle 29 visvergunningen zijn vergeven aan even zoveel vissersschepen. Dit jaar mag er ook op wolhandkrab gevist worden, al zijn de geleerden er nog niet uit hoe ze dat het beste kunnen aanpakken. Ook de strontracers en beurtvaarders zijn weer van de partij. Dat betekent een dampende havenkom en veel spektakel bij de start.

Schrijf even in je agenda: maandag 17 oktober wordt om 12 uur eerst het startschot gelost voor de vissersvloot. Een uurtje later stuiven de schepen voor de Strontrace de haven uit, gevolgd door de beurtschepen met hun passagiers. Vorig jaar stond de wind zodanig, dat de schepen onder zeil it Soal uit konden varen. Ze mogen immers hun motor niet gebruiken. Maar doorgaans hebben alle zeilers hulp nodig van het publiek, om de schepen naar de vuurtoren te jagen, yn é beage. Dus komt allen!

In bibliotheek, VVV kantoor, bij werf De Hoop en op een heleboel andere plekken in Workum liggen de programmaboekjes al klaar om meegenomen te worden.

Meer… Strontrace Workum