IHC Merwede wint award Beste Leerbedrijf 2011 in de Randstad

IHC Merwede Opleidingen B.V. uit Kinderdijk heeft de award Beste Leerbedrijf 2011 van de regio Randstad gewonnen in de categorie bedrijven > 25 medewerkers. Deze verkiezing werd uitgeschreven door kennis- en adviescentrum Kenteq, waaraan 6.000 leerbedrijven deelnamen, die werkzaam zijn in de elektro-, installatie- en metaalsector uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland.

IHC Merwede investeert structureel in de verbetering van opleidingsfaciliteiten. Het Technisch Opleidingscentrum (TOC) in Kinderdijk is onlangs geheel vernieuwd en leidt (vmbo-) leerlingen door intensieve begeleiding op tot vakmensen die blijven voldoen aan de eisen van vandaag en de toekomst. Een hoog percentage van de huidige medewerkers is ooit begonnen in het opleidingscentrum.
Volgens het juryrapport krijgen werknemers bij IHC Merwede alle ruimte om te werken en te groeien in een stimulerende en open bedrijfscultuur. De jury is zeer enthousiast over het combineren van praktijk en theorie gedurende de week en de open onderwijsinnovatie, waarbij expertise beschikbaar wordt gesteld aan de regio en de bedrijfstak. Daarmee is IHC Merwede een inspirerend voorbeeld voor andere leerbedrijven in de techniek. “Door een niet aflatende inzet voor de ontwikkeling van vakmensen, samen met een sterke interne oriëntatie, maatschappelijke betrokkenheid en innovatieve oplossingen voor in- en doorstroombeleid, onderscheiden zij zich van de overige deelnemers”, aldus het juryrapport.
Peter Wemmers, Concern Manager Opleidingen, nam op 13 september de award en een
cheque ter waarde van 2.500 euro in ontvangst. Met deze overwinning is IHC Merwede
automatisch genomineerd voor de landelijke titel Beste Leerbedrijf 2011, waarvan de uitslag op 11 oktober a.s. bekend wordt gemaakt.
Meer… IHC Merwede