Nederland zevende bij Wereldkampioenschap Teamzeilen in Nieuw-Zeeland

Het Nederlandse Team, bestaande uit Frans Hin met Harko Robroch (team 1), Jelle Roos met Truus Vissia (team 2) en Jeroen den Boer met Floortje Hendriksen (Team 3), is op een keurige zevende plaats geeindigd bij het WK Teamzeilen in Nieuw-Zeeland.


“We kunnen niet zeggen dat we slecht hebben gevaren, de landen die voor ons zijn geëindigd, zijn op het moment beter,”aldus een nuchtere Frans Hin. “We hebben bijna alle omstandigheden gehad en ongeveer 42 wedstrijden gevaren. Genoeg kansen dus! Voorlopig was dit ons laatste evenement als team samen. Het spelletje is echt heel leuk om te doen, het is is alleen jammer dat het in Nederland niet wordt gedaan. Wij kwamen duidelijk routine en ervaring te kort. Iets wat erg moeilijk is op te lossen omdat we in Nederland het enige team zijn. Op zich kunnen we best tevreden zijn met het resultaat, omdat we dit voor elkaar gekregen hebben zonder support of kennis van buitenaf. Maar onze doelstellingen lagen hoger en het is begrijpelijk, maar jammer dat we die niet gehaald hebben.”


Einduitslagen top acht, (na een totaal van 339 wedstrijden), Volledige uitslagen op https://www.2003worldteamracing.freeservers.com/


1. USA 2
2. GBR2
3. NZL1
4. IRL1
5. GBR1
6. USA1
7. NED
8. AUS1



 

Bron: KNWV, 07-02-2003;