Bootveiling organiseert online veilingen voor pleziervaartuigen

Bootveiling is een veilingdienst platform voor pleziervaartuigen bij gedwongen en vrijwillige verkopen. Bootveiling is o.a. gespecialiseerd in de organisatie van openbare inschrijvingen en online veilingen.

Waarom Bootveiling?
Bootveiling heeft haar ervaring in de boten- en veilingbranche gebundeld tot een professionele dienstverlening om elke boot liquide te maken.
De online veiling periode beslaat vijf weken per boot. Deze vijf weken zijn bedoeld om zoveel mogelijk gegadigden aan te trekken. De uiteindelijke koopprijs zal tot stand komen door middel van het veilingsysteem van opbod.

Voor wie is Bootveiling bestemd?
Voor particuliere booteigenaren en jachtmakelaardijen die een korte verkoopperiode, financieel of praktisch gezien, min of meer noodzakelijk achten.

Wat maakt Bootveiling onderscheidend?
Bootveiling is het eerste veilinghuis in Nederland dat zich heeft gespecialiseerd in de organisatie van professionele veilingen voor boten. Daarnaast is het in de jachtmakelaardij gebruikelijk om vraagprijzen te hanteren, Bootveiling presenteert haar boten echter met een eerste inzetprijs. Een online veiling met gelimiteerde verkoopperiodes, relatief lage inzetprijzen en een online biedsysteem heeft een aanzuigende werking op potentiële kopers.

Lopende veilingen
Op dit moment zijn er 18 veilingen van motor- en zeilboten.

Bron: www.bootveiling.com, 26-02-2007;