Nieuwe veiligheidsvloerbedekking voor scheepvaarttoepassingen

Altro Transflor, producent van vloerbedekkingen voor de transportindustrie, heeft onder de typebenaming Gallium een nieuwe vloerbedekking voor de scheepvaart geïntroduceerd. Gallium is speciaal ontwikkeld voor toepassing aan boord van schepen en voldoet aan de strenge eisen van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). Voor zover bekend is het de eerste IMO-goedgekeurde, slipveilige lichtgewicht-vloerbedekking op de markt.

Aan de introductie van de Gallium vloerbedekking zijn intensief onderzoek en ontwikkeling en een uitgebreid programma van testen voorafgegaan. Voor de vloerbedekking werd een nieuwe formule op basis van hoogwaardig geplastificeerd polyacrylaat samengesteld. Met de nieuwe samenstelling kan aan de FTP-code (Fire Test Procedure) van de IMO worden voldaan. De FTP-code stelt strenge eisen ten aanzien van onder meer ontvlambaarheid, rookontwikkeling en toxiciteit van producten die aan boord van schepen worden toegepast.

Gallium is ontwikkeld op basis van Altro Transflor’s jarenlange ervaring in de vloerenindustrie. De nieuwe vloerbedekking beschikt over tal van eigenschappen die ook de overige Altro Transflor vloeren kenmerken. Tot de eigenschappen behoren een hoge slipweerstand, duurzaamheid, flexibiliteit en een geïntegreerde bacteriostaat.

De slijtlaag van de vloerbedekking is voorzien van aluminiumoxide-korrels die gedurende de levensduur van de vloer een hoge mate van slipweerstand geven. De toplaag is daarnaast voorzien van siliciumcarbide en gekleurd kwarts waardoor de slipvastheid wordt gecombineerd met een esthetische uitstraling. De dimensionele stabiliteit wordt gegarandeerd door de grondlaag van glasvezelversterkt cellulosegaas. Gallium wordt geleverd in een groot aantal kleuren om aan alle toepassingsomgevingen tegemoet te kunnen komen.

Met meer dan 30 jaar ervaring in de transportindustrie is Altro Transflor één van de marktleiders van hoogwaardige vloerbedekking. De vloerbedekking is speciaal ontwikkeld op basis van de eisen die aan het interieur van het openbare vervoer worden gesteld.

Bron: Altro Transflor, 01-02-2007;